kolmapäev, 16. märts 2016

Uurimuslik õpe

Uurimuslik õpe


Annan lühidalt ülevaate oma uurimuslikust õppest. Kuna mul on 1 kord nädalas 4.- 5. liitklassi tund, siis teen selles tunnis ülesandepõhist kui ka uurimuslikku õpet. Allpool on toodud üks näide uurimuslikust õppest, mis meil hetkel käsil on. 


Sihtrühm: 4.- 5. klass (liitklassitund)
Aine: inglise keel
Teema: My school- leaflet
Vajaminevad õppevahendid: tahvelarvuti / nutitelefon, lauaarvuti, paber, pliiats
Õpieesmärgid: õpilane teab, mis on lendleht; teab, kuidas teha kavandit; teab, mis on meie kooli moto, väärtused; traditsioonid; oskab leida informatsiooni kooli kodulehelt oskab tahvelarvutit kasutada pildistamisel; oskab teha koostööd oma klassikaaslastega
Lendlehed saadetakse partnerkooli tutvumaks meie kooliga.

Kulub 4 tundi selle töö tegemiseks.
Töökäik:
Sissejuhatus:
Kõige pealt on vestlus õpilastega ja saavad selgemaks, mis on lendleht ja milleks seda on vaja. Õpetaja näitab mõnda näidist, mis ta on teinud valmis. Õpetaja tutvustab uut veebikeskkonda, milleks on https://www.canva.com/. Õpilased hakkavad kavandama paberil lendlehte, kus nad mõtlevad läbi, kuhu tuleb paigutada tekst ja kuhu pildid. Töö toimub rühmades (3 liiget). Informatsiooni kooli kohta leiavad kooli kodulehelt.

Õppimine:
Kui kavand on valmis, siis iga grupp teeb ühisdokumendi Drive' i keskkonnas, kuhu ta kirjutab laused, mida on vaja tõlkida inglise keelde ning jagab seda ka õpetajaga, kes saab teha mõned parandused. Kui tunnis ei saa valmis, siis saavad nad ühiselt seda kodus lõpetada. Kui laused tõlgitud, siis grupp läheb tegema pilte ning tõmbavad pildid arvutisse. Järgmiseks grupp teeb endale konto canvas.com keskkonda ning hakkavad seda kujundama. 


Tagasiside:
Kui kõik tööd valmis, siis toimub oma tööde esitlus kaaslastega ja siis me saadame need oma partnerkoolile, kes vaatab ka üle ja annab tagasisidet meie laste tehtud töödele.

LePlanneris tehtud töö on siin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar